גינת העץ נולדה ועובדת כמודל לחקלאות מחדשת יצרנית בקנה מידה קטן.
המטרה של גינת העץ היא לגדל תוצרת, טרייה ואיכותית לקהילה המקומית, תוך כדי טיפוח, טיוב והתחדשות האדמה.
אנחנו מגדלים על שטח של דונם אחד, באופן אינטנסיבי, ועם שימוש בכלים ידניים, ללא טרקטור, וללא מיכון. אנחנו ממעטים להתערב באדמה, מתוך כוונה לעשות חקלאות מבוססת ביולוגיה, ובכך להעשיר את המגוון המיקרוביולוגי בקרקע והמגוון הביולוגי המעל הקרקע.
מלבד שיווק התוצרת בימי השוק שלנו אנחנו מלמדים את מי שחפץ בכך, איך לגדל מזון ברמה ביתית, קהילתית וגם יצרנית, במגוון סדנאות וקורסים.
את המסע שלי במחוזות הקיימות וגידול המזון התחלתי לפני 10 שנים, ומאז הגישה שלי כלפי הלמידה היא שככל שאני נהיה יותר ‘מומחה’ ככה אני גם נהיה יותר ‘תלמיד’, ככל שאני יודע יותר אני מבין שאני יודע פחות, או במילים אחרות, אני בחיפוש, מחקר ולמידה מתמדת, אחת הדרכים הטובות ביותר ללמוד בשבילי היא כמובן ללמד.
ב- 10 השנים האחרונות אני מגדל מזון באופן ביתי, קהילתי ויצרני, בין היתר בפרויקטים:
- הקמה, ניהול ועבודת שדה ב’גינת העץ’ – גן ירק יצרני, מחדש בקנה מידה קטן.
- ייעוץ וליווי להקמת גני ירק יצרניים.
- הקמה, ניהול ועבודת שדה ב’אדם ואדמה – חווה לגידול ירקות אורגניים בשיתוף הקהילה’
- הובלת תחום הקיימות והסביבה במרכזי הפיתוח של אינטל ישראל.
- עבודה ופיתוח יער המאכל בכפר בן נון.
- הכשרת מורי פרמקלצ’ר.
- שותף בהובלת גן ירק קהילתי במודל ייחודי בישוב מעלה צביה בגליל.
- הקמה וכתיבה לבלוג ‘תודעה בת-קיימא’ – בלוג על חיים אנושיים באקלים משתנה.
חושב, מהרהר וחוקר נתיבים לעתיד המזון שלנו, ועל יצירת קשר מתחדש – עתיק בין בני אדם לפלנטה