הבריאות שייכת לכולנו.
אין אף גורם, מוסמך או לא מוסמך, קונבנציונלי או אלטרנטיבי, שמסוגל לקחת אחריות בלעדית לבריאות שלנו, חוץ מאיתנו.
מוזמנים לצלול ללמידה והתבוננות פנימה, במהלכה נוציא את הבריאות מהמחשכים אל המשפחות שלנו, אל מקומות העבודה אל הקהילות שלנו.
מהות
התכנית להחזרת הבריאות לציבור נועדה לנער את תפיסת הבריאות הצרכנית והתלותית של העשורים האחרונים ולהחזיר אלינו הציבור את הידע והאחריות שהיו לנו בעבר על הבריאות שלנו ושל הקהילות שלנו. דווקא היום, כשתחלואה מודרנית כרונית היא נחלת הכלל, וסביבנו אוזלת יד בריאותית וכאוס/אינפלציה של מידע, דווקא היום יש לנו יותר כלים, יותר עוצמה אזרחית ויותר טכנולוגיה מתמיד, לתת לגוף שלנו את מה שהוא צריך – אבל נחוץ המומנט כדי לשהות רגע של ממש מחוץ לאינרציה, ולהיזכר בסדר העדיפויות ובחוכמה הפנימית שבבעלות כל אחד ואחת מאיתנו. אנחנו כאן כדי לתת לזה הנעה, כלים ומסגרת – אתם כאן כי כבר יש לכם את תחושת הבטן ויש לכם מספיק כח לקחת את זה הלאה אח"כ, בלעדינו.
לתכנית שלוש מטרות עיקריות:
-
הגדלת הבריאות והרווחה האישית בכאן ועכשיו, בכל מפגש ולאורך כל התכנית.
-
הקניית ידע וכלים דרך שיח פרונטלי ובלתי-אמצעי עם אנשי מקצוע, משרדי ממשלה ומגזר שלישי, וביצוע האינטגרציה והסינתזה, דרך חידוד החשיבה הביקורתית והפרגמטית, בין התמות הדומות-שונות.
-
פרוייקט גמר: בחירת 2 סוגיות בריאותיות מרכזיות קרובת לליבכם ולמעגל היום-יום שלכם, ובעזרת הכלים והליווי בתכנית – הטמעת שינוי במשפחות/מקום העבודה/קהילות שלכם, שיתמוך את היכולת לעגן את האיכויות הללו הלאה הרבה לאחר תום התכנית.
סילבוס
סילבוס מפורט לכל מפגש (סדר המפגשים) יעודכן בתום חודש יולי.
סילבוס כללי של מנחים שותפים:
-
אורי מאיר צ'יזיק – 3 מפגשים הצד הפוליטי-כלכלי (וההיסטורי) של התזונה והבריאות, ועל הרפואה המסורתית
-
עדו קרן – 2 מפגשים התנסות ברפואת צמחים וחשיפה לגישת הבריאות הנגזרת ממנה
-
דני נווה – 2 מפגשים על מאגיה והילרים אז והיום, על אמונות ואפקט פלציבו, על מחקריו של ד"ר גאבור מאטה ('כשהגוף אומר לא': המחיר של מתח סמוי) ועל הסטרט-אפ שדני שותף בו לצמצום פערי הידע בין מטופל למטפל והגברת סיכויי ההחלמה
-
אמוץ זיו אב – מפגש צלילה לקנה מידה חדש: עולם המיקרו-ביום
-
אלירן דה-מאיו – 2 מפגשים תזונה טבעית מהי, גישת הצום בשירות הבריאות, אחריות אישית בבריאות והסיפור שלו ביוזמה והובלה בתחום
-
אורי קיטה – מפגש של תרגולי נשימה כמרפא ותחזוקה
-
גילי צור – מפגש על בריאות הנפש
-
יקיר סולומון – מפגש של סקירה על רפואה סינית + התנסות בשיטת הרעידות לפורקן מתח
-
מירי שרף בשן – מפגש על מערכת הבריאות הציבורית
דגשים למסגרת המפגשים:
-
ביער קיים מרחב סדנאות נח ומאובזר, לכל צורך ולכל מזג-אוויר. עם זאת, כשמתאפשר, נשתדל לנכוח בחוץ (ביער), לפחות לכמה דקות בכל מפגש אם לא לסשן שלם. חלק מהמפגשים כוללים באופן מכוון זמן מדיטציה ונוכחות ביער (בסגנון אקו-תרפיה), בתמיכת המערכת האקולוגית המופלאה שכאן
-
חלק מהמפגשים כוללים למידת עמיתים. הביטוי לכשעצמו (באופן מתחשב ומותאם) הינו חלק אנהרנטי בתכנית
-
במסגרת המתפגשים תתאפשר לעיתים היכרות עם האקולוגיה של היער (המעוצב בשיטת פרמקלצ'ר, חקלאות מחדשת), במידה ויהיה לכך ערך בהקבלה בינה לבין מערכת הבריאות הקהילתית והאישית שלנו
-
במסגרת התכנית יידרש מהמשתתפים לערוך התבוננות ומן 'בדיקת סטטוס' של מצב הבריאות האישי שלנו ושל הסביבה שלנו – אתגרי בריאות, נקודות תורפה לעומת נקודות חוזק, דאגות בריאותיות שאני נושא כלפי המעגל המשפחתי/חברתי הקרוב אלי, סקירה אישית של הביוגרפיה הבריאותית ועוד. ההתבוננויות הללו, בשילוב זמני עיבוד ואינטגרציה לידע והכלים הנלמדים, יתמכו גם את תהליך הפרויקט האישי למי שירצה בכך (זו אינה חובה אלא הצעה, הזדמנות)
מתי:
-
17 מפגשים אחת לשבוע בימי רביעי, שעות 9:00-15:00.
-
תאריך פתיחה: 15.02.23
-
תאריך סיום: 28.06.23
-
חגים (מועדים בהם לא יתקיימו מפגשים): 05.04.23 + 12.04.23 (פסח), 26.04.23 (עצמאות)
על סגל הקורס
הקורס מרוכז ומנוהל ע"י יולי וניצן בצר, מקימי יער המאכל בית לחם הגלילית וקמפוס יער, מתכנני פרמקלצ'ר (תרבות בת-קיימא), יזמים חברתיים פרו-אקטיביים. התכנית להחזרת הבריאות לציבור היא פרי החיפוש האישי שלנו בעקבות מסע רפואי מטלטל ותמוה שעברנו ושבמידה מסוימת עודנו עוברים עם אחד מהילדים שלנו. למרות ההתכנסות פנימה, היה ברור לנו לאורך כל הדרך שאין באמת שום דבר מיוחד בסיפור שלנו, ושנוכחת כאן איזו אמת קולקטיבית גדולה מזה, שאוטוטו נזכה להתפכח אליה ולהפוך אותה לנחלת הכלל.
עברנו ממומחה למומחה, מנסיונות קיצוניים לנסיונות מעודנים, מקונבנציונלי לאלטרנטיבי, מלהתחנן לחסדיו של מישהו לבין להפוך שולחנות, מאנשי מקצוע לפעילויות למוצרים שרק נוצרו לניצול המצבים האנושיים העדינים האלו, זרקנו כספים לכל עבר וטילטלנו את עצמנו גיאוגרפית ונפשית. בסופו של יום, דווקא בהשראת המערכת האקולוגית שאנחנו מנהלים ובלמידה מהקולגות שלנו (חלקם מנחים בתכנית), התחלנו להבין שהמרחק בינינו (הציבור) לבין הבריאות שלנו הוא לא מקרי, וכל הסחות הדעת ומסך העשן יכולים להתפורר ולהתבר בעזרת מעט השתהות והידוק-שפתיים לשעה קלה. סבלנות ואורך-רוח הוא דבר שאנשים שמתכננים יערות דווקא די מנוסים בו. אבל המומנט שנדרש בשביל התמדה, לא תלוי רק באינדיבידואל אלא במעגלים החברתיים שלנו, בקהילות שאנחנו שייכים אליהן – אנחנו לא יכולים לרפא את עצמנו בעצמנו, אנחנו נקראים לערבות הדדית. וזו התובנה שהצריכה הכי הרבה מאמץ – התובנה שאי-אפשר להיות בריא לבד. אף אדם אינו אי בודד. לכן אלו לא לימודים בזום, ולא ספר – אלא תכנית חברתית של ממש, מפגשים פרונטליים, שיחות אישיות שיתופים ודיונים והמון המון הטמעה. כי לא באנו לעשות קסמים ולהטוטים אלא אשכרה להיות בריאים.
מי יהיה איתנו בתכנית:
-
דר' אורי מאיר צ'יזיק: דר' להיסטוריה של הרפואה והתזונה, מקים ומנהל "המרכז להנהגת הבריאות" בקיבוץ נווה איתן, מרצה ברחבי הארץ.
-
עדו קרן: הרבליסט קליני, מטפל בצמחי מרפא, מחנך ב'שומרי הגן' ומדריך טיולי ליקוט.
-
דר' דני נווה: אנתרופולוג ואיש סביבה, מרצה בחוג לאנתרופולוגיה באוני' בר-אילן ובביה"ס ללימודי הסביבה באוני' ת"א. חי וחקר שנה בקרב חברת ציידים-לקטים ביערות דרום-הודו. מחקריו מתמקדים בתודעה (אפיסטמולוגיה), סביבה וחינוך. נבחר ל-60 המרצים מעוררי ההשראה באקדמיה בישראל.
-
דר' אמוץ זיו אב: ביולוג, מתמחה בשימושים של ביולוגיה תאית ומולקולרית. מרצה על מהפכת חיידקי המעיים והקשר ההדוק (והחדש למדע) שלהם למח.
-
אלירן דה-מאיו: מייסד בית הבריאות בתובל, ממייסדי מצפה אלומות, נטורופת, מתמתחה בהדרכה וליווי מותאמים אישית להחלמה ממחלות, שינוי אורח חיים, אכילה רגשית, תהליכי צום והתמדה
-
גילי צור: פסיכולוגית (פסיכותרפיסטית) ומרצה בנושא פסיכולוגיה בקמפוס ברושים, עבור סטודנטים לרפואה שלמה. בעבר שימשה פסיכותרפיסטית בביה"ח איכילוב ובעיריית ת"א
-
אורי קיטה: מוסמך כמטפל בשיטת "בוטייקו" ו Oxygen Advantage, מתרגל וחוקר את הנשימה כמרפא *הערה: כולל סשן התנסות מעשית
- מירי שרף בשן: תזונאית מהמגזר הציבורי (מוא"ז עמק יזרעאל), בעבר שימשה 14 שנים כתזונאית מחוזית במשרד הבריאות. מרצה בחוג לתזונה, במכללה האקדמית תל-חי *הערה: המאמץ שלנו לשלב בתכנית נציגות מהמגזר הציברי היא לטובת העשרה והיכרות עם הנדבך הציבורי ומורכבות המערכת, על מנת להשיג הבנה מושכלת יותר כיצד מתרחשים תהליכי בריאות ציבור ברמת המדינה. לטובת שינוי עומק דרושה אינטגרציה עם כל המגזרים יחדיו.
- יקיר סולומון: מטפל ברפואה סינית (טווינא) ובשיטת הרעידות לפורקן מתח *הערה: כולל סשן התנסות מעשית
מסגרת הקורס ועלויות
-
הקורס מהווה 110 ש"ל
-
הקורס יועבר במלואו ביער המאכל בית לחם הגלילית
-
משתתף אשר יחסיר מפגש/ים במהלך הקורס מוזמן להשלים אותו/ם במהלך המחזור הבא
- עלות: 5,200. בהרשמה מוקדמת (עד ה-19.01.23): 4,700
-
הנחת 'חבר מביא חבר': 5% גם לך וגם לחבר
-
ההשתתפות מותנית באישור סגל הקורס, לאחר ראיון טלפוני מקדים
-
להשלמת ההרשמה והבטחת מקומכם בקורס יש להסדיר תשלום (ניתן לחלק לעד 8 תשלומים)
מדיניות ביטולים:
* ביטול תוך 14 ימי עסקים מביצוע ההרשמה (כל עוד נותרו למעלה משבועיים למועד לפתיחת הקורס) ייחשב כביטול עסקה וכרוך בדמי ביטול של 100 ש"ח בלבד.
* בביטול לאחר 14 ימים מהרישום ועד שבועיים ממועד פתיחת הקורס ייגבו 10% דמי ביטול.
* בביטול במהלך השבועיים האחרונים שלפני פתיחת הקורס ייגבו 20% דמי ביטול.
* ביטול מיום פתיחת הקורס ואילך – 100% דמי ביטול (תשלום מלא)
ההשתתפות מותנית באישור סגל הקורס, לאחר ראיון טלפוני מקדים.לשאלות, ראיון והרשמה:058-6719888