סירפד

הכנת דשן אורגני וטבעי מתה סרפדים – מאת איתמר ויסמן

 

עכשיו, סוף האביב, זוהי תקופה מצוינת לאסוף את  הסרפדים טרם יצהיבו ויתייבשו ולהכין מהם דשן אורגני, עשיר וזול

הסרפד הינו צמח עשיר במנרלים כגון: חנקן, אשלגן, נתרן, ברזל, סידן

וכמו שבריא לאכילה לאדם, כך בריא לאדמה

מיצוי  המנרלים מהצמח והחזרתם לאדמה הוא פשוט מאוד ונעשה בתהליך של מיצוי בקטריאלי

שלבי הכנת מיצוי (תה) הסרפדים

שלב 1: קטיף של  סרפדים. כמה שיותר ועדיף להשתמש בכפפות

שלב 2: דחיסת הסרפדים לדלי גדול (כ 20 ליטר)

שלב 3:  מילוי מים עד הסוף והנחת אבן שתשקיע את הסרפדים

שלב 4 (אופציונלי): הוספת מנרלים ממקור נוסף כגון פחם (מקור לאשלגן), קליפות ביצים טחונות (מקור לסידן)

שלב 5 אופציונלי): הוספת מיקרואורגניזמים מועילים לזירוז תהליך הפירוק

שלב 6: לערבב מעט ולכסות טוב כדי למנוע כניסת חרקים

שלב 7: לאחסן במקום מוצל וקריר למשך שבועיים-שלוש. מומלץ לערבב עם מקל פעם או פעמיים בשבוע.

בסוף התקופה מקבלים נוזל ירוק כהה מאוד ומסריח מאוד. בעצם היה כאן תהליך רקבון ופירוק של החומר האורגני. הרבה מהמנרלים שהיו אצורים בצמח השתחררו לנוזל

כעת ניתן להשקות איתו את הגינה והעצים אך לא לשכוח למהול אותו 1:10 עם מים

ניתן גם לרסס בעזרתו עלוות של עלים לצורך חיזוק הצמח. מומלץ לסנן את הנוזל קודם

והערה חשובה: ניתן לעשות מיצוי זה מצמחים רבים, רצוי כאלו שידועים ביכולתם לאגור מינרלים בעליהם כגון משפחת הצמחים המתווכים עליהם נמנים: אכילאה, קומפרי, שינן רפואי, כף אווז, גרגר הנחלים, ירבוז, תלתן ועוד

בהצלחה עם התה סרפד שלכם

איתמר

התחברות לאתר

עדיין לא חבר? הצטרף עכשיו!